lauantai 5. tammikuuta 2013

34. Vuokrahevonen

No niin, viimein löydettiin oikein kivan oloinen vuokrahevonen Kirkkonummen puolelta. Hevonen on siis 6-vuotias lv-ori, luonteeltaan todella kiltti ja tykkää huomiosta. Melko pieni, noin 150cm kokoinen tummanruunikko hevonen kyseessä. Ratsastaessa todella upeat liikkeet käynnissä ja ravissa, laukassa hankaluuksia ja laukannostoissa. Laukkaa ei vielä tuolla tallilla ainakaan pysty treenaamaan ja hevoselle ollaan etsimässä ehkä maneesitallia, jossa pääsisi kehittymään. Nimeltään tämä herra on Fasu, vähän kuin entinen vuokrahevoseni, mutta kuitenkin kaikkea muuta. :D

Sitten tarkemmin tämänpäiväisestä kokeilukerrasta. Talli oli tosi kivan oloinen, kunnolla valaistu ja lämmitetty. Leveä, siisti käytävä isoine bokseineen ja ihanine heppoineen. Tallissa oli kai 12 (?) hevosta, oikein suloisen oloisia otuksia. :3 Piha oli kyllä kaikkea muuta kuin valaistu, hyvä kun eteensä näki... :D Ja tulimme aluksi vahingossa aivan väärää reittiä, jostain pitkin peltoja, joissa ei edes näkynyt tietä, mutta 'oikea' tie olisi kulkenut sieltä toiselta puolelta. Laitettiin Fasu käytävällä, omistaja kertoi sitä sun tätä hevosesta ja tallista yms. Laittaessa oli tosi rauhallinen, siinä se vaan seiso. Suitset kun sai päähän, niin alkoi vähän sähläämään, mutta sellaista perus.

Sitten kentälle ja selkään. Kenttä oli vähän, no jaa mitä siitä nyt voisi sanoa - jäinen. Menin suurimman osan ajasta käyntiä, Fasu oli erittäin herkkä suusta ja jalasta, toimi istunnalla tosi hyvin. Istunnalla ratsastamista voisin itse treenata enemmän, kun ratsastuskoulussa ei oikeastaan juuri kukaan toimi niin. Aluksi jännitti uutta ratsastajaa, mutta rentoutui kuitenkin loppua kohden. Ensimmäinen raviin siirtyminen ja sen ravi... huhhuh kun oli upeat liikkeet! Se oli vaan jotain niin upeeta, nosti takajalkoja ihan kunnolla ja liikku ihan upeesti. Kunhan käden kanssa totun siihen, niin hyvä tulee. Liikku tosi kivasti ja oli tosi hyvä kädelle, kulki hyvin oikein päin jne, ai että mä tykkäsin siitä. :D Ensi viikolla aloitan virallisesti vuokrauksen, päivästä en vielä tiedä, mutta meistä kuullaan sitten jatkossa! :)

Ja plussana tälle tekstille: ei kuvia, videota tai minkäänlaista materiaalia, mutta koittakaa kestää, ensi kerralla sitten lupaan saada jonkinmoista kuvamateriaalia !

16 kommenttia:

  1. Tuli ihan mieleen Ugana kun menin sillä ekan kerran, varsinki ku kerroit tosta ravista.:D Mut kiva et löysit vuokrahepan, ootan innol kuvia siitä!(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, uganan ravi näyttää aika isolta :D tää oli tosin vaan aika lailla pienempi ja sirompi nii yllätyin :'D

      Poista
    2. uganan ravi on kuiteski tosi tasanen eikä se oo nii isokaa

      Poista
    3. No isoa se todellakin on :D Mutta tasaista ja pehmeetä.

      Poista
  2. Jee! Kui just tää, ooks käyny kokeilee muitaki? Vai kolahtiko vaan heti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en oikeestaan oo käyny kokeilee muita, mut ku täältä pk-seudulta/hyvän dösämatkan päässä olevaa kunnon vuokrista on niin vaikeeta löytää, että päätin heti ottaa, ja kun hevonenkin vaikutti tosi kivalta, niin mikäs tässä sitten kokeilemaan (: + kiva saada kokemusta oristakin (vaikka orimaisia piirteitä tuskin löytyy..) ja lisää nuorista hevosista ja kans tällasest ei-maneesitallista :D

      Poista
  3. mist sä vetelet näit ponei nyt tuut taas meille ja laitat yhelle tyypille viestin ku mä en oikee saanu kirjotettuu muut ku oon 13XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha, kyl mäki oon laitellu parille aiemminkin viestiä, mut tullu vaa vastauksii, että joo ei käy :D ja katos mun äiti kirjottaa nää viestit ni sit siin on sillei aikuinen mukan ;)

      Poista
  4. Jess! onnee ronski :D vihdoinki löysit vuokriksen :D

    VastaaPoista
  5. jee kiva postaus :):) JA TAAS VUOKRIS JONKA NIMI ON FASU !!!! :DD

    VastaaPoista
  6. etkö isompaa löytänyt

    VastaaPoista
  7. jeejee tuun sit kuvailee joku kerta! :) + riesa on samankokone :D

    VastaaPoista

comments ? c: