maanantai 5. elokuuta 2013

84. Tuntsarit 2013 | Kisapostaus

Eilen kotiuduttiin vihdoin Lappeenrannasta ilosin mielin! Koko Lepuskin porukan sijoitussaldo oli yhteensä 4 eli saatiin yksi sijoitus enemmän kuin viime vuonna ja yksi voittokin tuli. :) 

Mun luokka oli siis yhdeksältä sunnuntaiaamuna ja oma lähtonumeroni oli 21. Lähtö tallille oli seitsemältä, jotta kerettäisiin letittämään, harjaamaan ja ajoissa radallekin. Radan kävely oli 8.30, ja ratana toimi sama, kuin edellisen päivän tervetuliaisluokissa, ainoastaan toinen vaihe oli lisätty siihen. Lähdettiin kävelemään verkka-alueelle vähän sen jälkeen, kun luokka oli alkanut. "Verkkasin" vähän siellä metsäpoluilla ennen varsinaiseen verkkaan pääsyä ravaillen ja laukkaillen, Silver oli tosi rento ja pehmeä. Verkka sujui superhyvin, Silver liikkui eteenpäin ja hypyistä tuli pääsääntöisesti sujuvia. 
IMG_1281 IMG_1294 IMG_1300 IMG_1350 IMG_1358 IMG_1364
Rata olikin sitten ihan järkyttävä. Huhhuh, mitä menoa. Ennen kuin tuomitsette tuolta videolta; nämä olivat tosiaan mun ekat estekisat tommosella isolla kentällä, enkä mä ole saanut Silverin kanssa yhtään puhdasta rataa ennen näitä kisoja, joten tuo oli mulle ihan hyvä suoritus, vaikken ihan omalla tasollani ratsastanutkaan. :D Koitin enenn ekaa estettä vähän starttailla Silveriä, mutta sekin yritys meni sitten pieleen, kun se sähläsi jotain muutama askel ennen sitä okseria ja pelkäsin jo, että siinä se sitten oli, mutta poni hyppäsi tosi urheasti. Se pelasti mut tosi monesta tilanteesta ja jos kyseessä olisi ollut joku muu, se olisi varmastikin kieltänyt.
IMG_1380 IMG_1386
Vaikka koko radan ajan Silver näyttää tosi hitaalta ja olisi pitänyt liikkua paljon enemmän eteen, musta tuntui, että se vei mua koko radan ajan. :D Hallinta katosi aika monessa kohdassa ja jäin sitten liikaa kiinni suuhun, vaikka olisi pitänyt antaa vaan mennä. Kakkoselta kolmoselle oli teknisempi linja, ja tungettiin vahingossa siihen väliin kuuden sijasta seitsemän askelta, jonka takia toinen hyppy juureen. Nelonen, vitonen, kutonen ja seiska ylitettiin aika lailla möngerrellen ja poni kyllä pelasti, kun jaksoi nostella jalkojaan kuskin virheiden seassa. 
IMG_1409
IMG_1404
Siitä alkoikin sitten toinen vaihe, johon tajusin päässeeni vasta vähän ennen estettä numero yhdeksän.  Toisen vaiheen eka este oli sarja, jonne Silver vähän kyttäsi ja tultiin hieman kiemurrellen. Ysille oli tiukka kaarre, jossa vauhti sitten hiipui ja tultiin juureen, taas. Että mua ärsytti kaikki noi epäonnistuneet paikat, jonne olisin helposti saanut ratsastettua paremmin. Kympille tultiin aika vinossa ja paikkakin osui sitten huonosti. Seuraavalle esteelle tuli varmaan koko radan ainoa sujuva hyppy, vaikka sieltäkin jäi laukanvaihto matkasta. Olin muuten superyllättynyt, kun Silver vaihtoi laukat ihan itse suurimmassa osassa noista kohdista! Kahden viimeisen esteen linja oli onnistuneempi tällä tokalla kerralla ja saatiin väliin se kuusi askelta, joka siihen kuuluikin.
IMG_1417
IMG_1419IMG_1431
IMG_1435

Radan jälkeen ainoat mietteet oli "kamalan näköistä", "johan mä heiluin siellä" ja "oho, me selvittiin". :D Puhdas rata siis tuli, ja se olikin ensimmäinen puhdas rata Silverin kanssa! Pohdittiin valmentajan kanssa sitten, että tyylipisteitä tuskin tulee kauheasti, mutta puhdas rata nyt kuitenkin. Jossain vaiheessa sitten kuulutettiin, että olin päässyt kolmannelle sijalle. Siis mitä?! Tolla suorituksella. :D Loppujen lopuksi sijaksi päätyi seitsemäs, josta voin kyllä olla iloinen. Vähän jäi harmittamaan kyllä, että olisin helposti saanut sata kertaa paremmat pisteet, jos olisin ratsastanut ns. "normaalisti", enkä tuollaista sähellystä.
IMG_1467
Tulipas tästä pitkä... :D Ehkä joku jaksaa lukea?

15 kommenttia:

  1. en tykänny yhtää ton videon biisistä xd mutjoo ei toi rata kuitenkaan surkeimmasta päästä ollu, ja pääasia että saitte puhtaan! onnee sijotuksesta, tästä ei oo suunta sitten ku ylöspäin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha otin vaa jonku biisin koneelt :D ja kyl se aika lailla oli, mut juu hyvä ku tuli puhdas :) ja kiitos!

      Poista
  2. Panostus esteradalle nupit :D
    mutjee hyvä te!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha no pitäähä sitä edustaa :D ei meil tervetuliaisluokis ollu
      ja kiitti :) !

      Poista
  3. Nyt on kyllä ruusukkeet laskettu väärin, ellet sitten ihan tarkoituksella laskenut vain sijoittuneiden ruusukkeita :) Tallille tuli 6 ruusuketta koko viikonlopulta, ei 4.
    Rasmus x1 (perjantai)
    Igor x1 (lauantai)
    Lucca x3 (lauantai ja sunnuntai)
    Silver x1 (sunnuntai)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. laskin siis sijottuineiden ruusukkeet, jos nyt tajusit :D
      ja silver sai lauantainakin ruusukkeen, jos nyt oikein pilkunviilaajaksi ryhdytään ;) vaikkakin vahingossa kyllä

      Poista
    2. kyllä mä noi ruusukkeet olisin tiennyt, ihan kiitos vain infosta
      ja korjasin nyt tekstin, että varmasti kaikki tajuaa, mitä tarkoitin :)

      Poista
    3. Hei, ei tarvitse loukkaantua kun ihan ystävällisesti ajattelin vain sanoa ja sanoinkin. Varmasti tiedät joukkueen jäsenenä itse kuinka monta ruusuketta saitte koko viikonlopulta, mutta muista ettei täällä ruudun toisella puolella kaikki kuitenkaan tiedä. Vaikka olenkin anonyymi, niin ei sen takia tarvitse heti piilovittuilla. Mutta kiva kun korjasit tekstin ja tsemppiä jatkoon :)

      Poista
    4. mua ei anoissa häiritse muuta kuin se, ettei voi omalla nimellä kuitenkaan esiintyä, vaikka mitä luultavammin tietäisin sut, koska olit noin perillä meidän menestyksestä tuolla. nimen voi laittaa vaikka t. impi, mut sitte ei tietenkää oo hyötyä jos oot joku ihan random :D vastaan helposti anoille aika topakasti, joten oon pahoillani siitä :)

      Poista
  4. Tehä menitte iha super hienosti! oon ylpee teistä :*

    VastaaPoista
  5. Hyvä te! Mulla on aina toi ongelma, et kisoissa mun ratsastus on ihan eri luokkaa mitä yleensä.. Mut jospa sekin joskus korjaantuis :) Toi Silver on kyllä niin näppärän näkönen poni, voi kun Väiskilläkin ois noin polkeva laukka :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mulla ei yleensä oo tämmöstä ongelmaa, mulla menee kisat usein miten niinku ihan omalla tasolla, mut toi oli vaan nii erilainen kokemus ja olin menny muutenki Silverillä nii vähän, et ei ihan onnistunu :D
      ja usko pois, Silverillä on kaikkea muuta kun polkeva laukka....! Yleensä sitä saa potkia eteenpäin ja koulutunneillaki madellaan ku missäki suossa :D mut tuol isol kentäl se sit tsemppas tuplasti enemmän :)

      Poista

comments ? c: