sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

YABUSAME - Ratsastavat samurait Laaksolla

"Yabusame-seremonia on yksi hienoimmista ja vanhimmista japanilaisista samurai-taistelulajeista, joka on peräisin Kamakura-kaudelta (1100-1200-luvulta). Perinteisiin samuraiasuihin pukeutuneet Ogasawara-koulukunnan jousiampujat ampuvat erikoisnuolensa juoksevan hevosen selästä kolmeen maaliin. Vaativiin ja vauhdikkaisiin suorituksiin liittyy värikäs shintoseremonia.
Vastaavanlaista kaksituntista tapahtumaa ei ole aiemmin nähty Pohjoismaissa." Lähde

Mä päädyin tänään siis lähtemään tuonne Laaksolle katsomaan tuota Yabusame -esitystä. Olin lukenut tästä esityksestä Hippoksesta ja se vaikutti siinä vaiheessa varsin mielenkiintoiselta, niin täytyihän sitä käydä vilkaisemassa. Itse kun olen nyt pari kertaa käynyt jousiammuntaa harrastamassa ja olen heppatyttöjä, niin hauska nähdä nämä lajit yhdistettynä!

Esitys alkoi siis ikuisuuksia kestäneellä rukousseremonialla...

IMG_0019

...jonka jälkeen ratsukot ja toimitsijat kulkivat käynnissä edestakaisin tuota rataa. Nämä japanilaiset samurait olivat siis saaneet tutustua hevosiin kaksi päivää ennen tätä tapahtumaa Kangasalalla, ja hevoset valittiin siis jostakin joukosta ennen tapahtumaan pääsyä.

IMG_0056 IMG_0021 IMG_0023 IMG_0028 IMG_0037 IMG_0040 IMG_0048
Itse ihastuin tähän pilkulliseen hevoseen, upeen näkönen! Tämä hevonen oli kuulemma myös näistä kaikista vaikein ja siltä kyllä näyttikin. :D
IMG_0058 IMG_0062 IMG_0064 IMG_0046
IMG_0053Miten ihmeessä noilla jalustimilla pystyy pysymään, sukkasillaan?

Vihdoin, noin kahden tunnin odottelun jälkeen, alkoi tämä "pääesitys", jossa ratsastajat laukkasivat pitkin kahden metrin levyistä rataa ja ampuivat nuolilla kolmeen eri puulaattaan. Arvostan suuresti näiden ihmisten taitoa laukata täysiä hevosella, jonka ovat saaneet nähdä ensimmäistä kertaa kaksi päivää ennen, ilman käsiä ja samalla ampua yli kaksi metriä pitkillä jousilla noin 50x50cm ruutuihin. Niin ja kaiken lisäksi vielä varmasti jonkin verran painavia kamoja kantaen. Aikamoinen taito!

IMG_0068 IMG_0072 IMG_0078 IMG_0079 IMG_0082

Alunperin en ajatellut ollenkaan edioitoida tätä, mutta iski innostus niin päätinpä väsätä lyhyen videon :D Laatu nyt on mitä on, mutta tunnelma kuitenkin toivottavasti välittyy!

Ihan mielenkiintoinen tapahtuma, tosin alun odottelut olisi voinut jättää pois, ja katsomo järjestää paremmin, koska tuolta oli tosi vaikea nähdä (saatika ottaa kuvia tai videota), kun oli valtava ihmismuuri juuri siinä radan vieressä. Pääesitys kyllä korvasi toki odottelun, oli se aika mageen näköstä!

Oliko joku muu paikan päällä, mitä tykkäsitte? :)


12 kommenttia:

  1. Luulin aluks, et tää on joku vitsi mut eipä ollukkaa! :D Tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus :)

    VastaaPoista
  2. XD semi random mut sika hienoi kuvii etenki toi tokavika!

    VastaaPoista
  3. waau, upee toi tokavika kuva ! ja superkiva tää muutenki (----:

    VastaaPoista
  4. Paikalla tuli oltua. Hyvät kuvat ja kiva videokooste. Pilkullinen hevonen oli itsepäinen ja HURRRRJA juoksija. Huh!

    VastaaPoista
  5. hei saanko kopioida itselleni tuon ensimmäisen hevoskuvasi? Siinä esiintyy minun ratsastama hevonen Asrah Min Elhaya, ja olisin kiitollinen jos tuon saisin kopioida :)

    http://xiapanina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Lisänä vielä että avustajatkin koulutettiin vasta aamupäivän aikana, sillon kerrottiin että kukatekee mitäkun. Eli mekään ei nähty ko seromoniaa vasta kun "livenä". t:avustaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, hatunnostot sitten teillekin! :D Hieno show oli :)

      Poista

comments ? c: